Plaćanje i dostava

Plaćanje i dostava

Internetska stranica www.kidsboxx.hr je u vlasništvu tvrtke KIDSBOXX d.o.o. (dalje u tekstu KIDSBOXX). KIDSBOXX omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.kidsboxx.hr koje je regulirano ovim uvjetima plaćanja i dostave.

Kupac naručene proizvode preko naših stranica može platiti na sljedeće načine:

 • Kreditnim karticama jednokratno i na obroke
 • E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
 • Pouzećem

 

Kupac također može naručiti željene proizvode preko telefona – 092/1041-567 , uz plaćanje na sljedeće načine:

 • E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
 • Pouzećem

Narudžba se smatra zaprimljenom:

 • U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada www.kidsboxx.hr dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe
 • U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada www.kidsboxx.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

 

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, KIDSBOXX će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • Je li poruka u Junk/Spam folderu
 • Je li mailbox pun
 • Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.kidsboxx.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, KIDSBOXX će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan, ili će to učiniti ovlaštena kurirska služba.

PLAĆANJE POUZEĆEM

Želite li platiti gotovinom dostavljaču – odaberite plaćanje pouzećem. Dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža. Robu pakiramo i šaljemo odmah po primitku narudžbe.

VIRMANSKOM UPLATOM

Po završetku narudžbe s odabirom virmanskog/transakcijskog plaćanja, e-mailom ćemo Vam poslati predračun. Račun možete platiti na šalteru banke ili pošte, ili internet bankarstvom. KIDSBOXX se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, KIDSBOXX ne jamči za raspoloživost proizvoda.

 

Robu pakiramo i šaljemo tek po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od narudžbe.

 

KREDITNOM KARTICOM

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada KIDSBOXX dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe te kada skladištar prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu

Sustav kartične naplate nije integriran na stranicama www.kidsboxx.hr, već Vas sustav automatski prebacuje na ovlaštene sigurne stranice CORVUS PAY servisa koji vrši autorizaciju kartičnog plaćanja. Nakon odabira plaćanja “Karticom” i kompletiranja narudžbe, otvorit će se polja za upis podataka o kartici. Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se na našim serverima niti nam nisu vidljivi.

Vašu karticu ne teretimo odmah, nego tek prilikom slanja. Na taj način ostavljamo mogućnost zamjene artikla u slučaju nedostupnosti nekog proizvoda.

Odabrane proizvode možete platiti i na rate. Odaberite broj rata, od 2 do 12, troškovi će se obračunati sukladno Vašem odabiru, a Vaša će kartica biti terećena sukcesivno svakog mjeseca, sukladno broju odabranih rata – bez kamata.

Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice. Ako sustav odbije autorizirati kartično plaćanje, odaberite neki od alternativnih načina plaćanja. O uzrocima odbijanja kartica nemamo podatke, a mogu biti tehničke ili poslovne prirode.

RAČUN

Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s kupljenim proizvodom ili elektronski putem e-mail-a.

Uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj

Na našem web shopu cijene proizvoda, odnosno usluga, iskazane su u kunama. U skladu sa Zakonom o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (Narodne novine 57/22, 88/22) od dana 5. rujna 2022. godine na našem web shopu ćemo započeti s dvojnim iskazivanjem cijena u kunama i eurima, pri čemu 1 euro iznosi 7,53450 kuna.

 

Navedeno dvojno iskazivanje cijena proizvoda i usluga na našem web shopu ne predstavlja poziv na plaćanje u eurima, već isključivo služi za zaštitu potrošača, kako bi se razumjelo na koje naše proizvode, odnosno usluge se određene cijene odnose, kao i mogućnost provjere kupcima jesu li cijene ispravno preračunate.

 

Svi proizvodi i usluge naručeni, odnosno kupljeni putem ovog web shopa se i dalje plaćaju u kunama, te se u slučaju povrata proizvoda plaćen iznos vraća kupcu također u kunama.

 

Navedeno vrijedi sve do 1. siječnja 2023. godine, kada euro postaje zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj

Dana 1. siječnja 2023. godine euro postaje zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj.

U skladu s uvođenjem eura kao službene novčane jedinice i zakonskog sredstva plaćanja, dana 5. rujna 2022. godine započinje razdoblje dvojnog iskazivanja cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti.
Od 1. siječnja 2023. do 14. siječnja 2023. godine traje razdoblje dvojnog optjecaja.
Dana 1. siječnja 2024. godine prestaje obveza dvojnog iskazivanja cijena.

Do dana 5. rujna 2022. godine, dvojno iskazivanje cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti je dobrovoljno. Nakon navedenog datuma, dvojno iskazivanje postaje obveza Kidsboxx d.o.o.

 

Osnovna načela u postupku uvođenja eura

U postupku uvođenja eura primjenjuje se sljedeća načela:

Načelo zaštite potrošača – preračunavanje cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti provodi se bez naknade, primjenom fiksnog tečaja konverzije

Načelo zabrane neopravdanog povećanja cijena – zabranjeno je pri uvođenju eura povećati cijenu robe ili usluge prema potrošačima bez opravdanog razloga.

Načelo neprekidnosti pravnih instrumenata – postupak uvođenja eura ne utječe na valjanost postojećih pravnih instrumenata u kojima se navodi kuna.

Načelo učinkovitosti i ekonomičnosti – uvođenje eura i svi povezani postupci i aktivnosti provode se na način da se svima osigura što jednostavnije postupanje uz što manje troškova.

Načelo transparentnosti i informiranosti – informacije o uvođenju eura moraju biti jasne, razumljive, dostupne, čitljive i vidljive.

 

Pravila o primjeni eura

Iznosi navedeni u kuni u pravnim instrumentima smatraju se iznosima u euru uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje iz Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/2022).

Pozivanje na kunu bez navođenja iznosa u pravnim instrumentima smatra se pozivanjem na euro.

Iznosi navedeni u pravnim instrumentima u euru koji se do dana uvođenja eura preračunavaju u kunsku protuvrijednost prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke ili drugom tečaju banke smatraju se iznosima u euru.

Od 1. siječnja 2023. godine, Hrvatska narodna banka objavljuje tečajnu listu Hrvatske narodne banke za euro u odnosu na druge valute.

 

Pravila za preračunavanje i zaokruživanje

Novčani iznosi koji se moraju platiti ili obračunati preračunavaju se uz primjenu fiksnog tečaja konverzije sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje iz članaka 4. i 5. Uredbe (EZ) br. 1103/97.

Navedeno preračunavanje izvršava se primjenom punog brojčanog iznosa fiksnog tečaja konverzije te zaokruživanjem dobivenog iznosa u skladu s matematičkim pravilima zaokruživanja, pri čemu se dobiveni rezultat zaokružuje sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje, i to na dvije decimale, a na temelju treće decimale.

Primjenjuje se sljedeće matematičko pravilo zaokruživanja:

 • ako je treća decimala manja od pet, druga decimala ostaje nepromijenjena
 • ako je treća decimala jednaka ili veća od pet, druga decimala povećava se za jedan.

Jedinične cijene niske vrijednosti iskazane za obračunske jedinice roba i usluga koje se koriste kao množenik za izračun cijene roba i usluga te druge cijene niskih vrijednosti, preračunate sukladno pravilima za preračunavanje, zaokružuju se i iskazuju na više od dvije decimale.

 

Pravila dvojnog iskazivanja cijena

Kidsboxx d.o.o. je dužan tijekom razdoblja dvojnog iskazivanja, dvojno iskazati cijenu robe i usluge na jasan, čitljiv, vidljiv i lako uočljiv način u euru i kuni uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje:

 • u poslovnoj prostoriji na prodajnom mjestu ili na robi odnosno na cjeniku ako se radi o usluzi
 • na internetskoj stranici
 • u ponudi ili ugovoru na trajnom mediju
 • u obavijesti koja se potrošaču daje prije ili tijekom sklapanja ugovora izvan poslovne prostorije i ugovora na daljinu
 • tijekom oglašavanja u bilo kojem obliku kojim se nudi prodaja robe ili usluge
 • u opomeni i drugoj obavijesti o nepodmirenom dugu koja se dostavlja potrošaču, ukupan iznos duga
 • putem drugih oblika iskazivanja cijena.

Iznimno, obveza dvojnog iskazivanja cijene robe i usluge ne odnosi se na oglašavanje putem radijskog programa i glasovne poruke o ostalim oblicima oglašavanja.

Uz ostale iznimke istaknute u članku 44. stavku 4. Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, obveza dvojnog iskazivanja cijene ne odnosi se na kupon za popust i kupon u vrijednosti vraćene robe.

 

Dvojno iskazivanje na računu

Kidsboxx d.o.o. je dužan tijekom razdoblja dvojnog iskazivanja pri ispostavljanju računa potrošaču dvojno iskazati ukupan iznos na računu uz prikaz fiksnog tečaja konverzije.

 

DOSTAVA

PODRUČJE DOSTAVE

Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske, a dostavu naručenih paketa izvršava dostavna služba OVERSEASS, odnosno treća strana na koju KIDSBOXX ne može utjecati.

Prilikom narudžbe, za sve kupce na www.kidsboxx.hr – trošak dostave je besplatna iznad 53,09 € (400 kn) .Za manje iznose 3,32 € (25 kn). Dostava za otoke iznosi 6,64 € (50 kn) bez obzira na iznos računa.

Ukoliko naručenu robu iz bilo kojeg razloga ne želite ili ne možete preuzeti, zaračunavamo Vam troškove dostave i povrata robe.

VRIJEME ISPORUKE

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 13 sati obrađujemo isti dan  kako bi u većini slučajeva naručen proizvod isti dan bio predan dostavnoj službi. Narudžbe nakon 13 sati radnim danom (osim petkom) predajemo sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 13 sati predaju ponedjeljkom. Ponedjeljkom obrađujemo i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje.

Nažalost, nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe OVERSEASS.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je dostavna služba oslobođena bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u skladište www.kidsboxx.hr.

Obavezujemo se da ćemo Vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.

Na otoke koje pokriva dostavna služba, proizvod će bit isporučen prema posebnom rasporedu – o čemu ćete biti obaviješteni, a na sve ostale otoke koje ne pokriva naša dostavna služba proizvode šaljemo putem HP-a.